tiistai 27. joulukuuta 2011

Maailmanlopun ennustajat ja eläköityminen

Millainenhan tulee vuodesta 2012? On monenlaisia maailmanlopun ennustajia tai  muita spesialisteja, joka topakasti kertovat,  että euro romahtaa, ilmasto muuttuu epämiellyttäväksi, tulivuoria purkautuu tai työttömyys kasvaa rajusti.  Missä ovat hyvät uutiset? Että elintasomme jatkuu kohtuullisena, meillä on lämpöä, vettä ja ruokaa.  Jokaisen toivoisin löytävän jonkun hyvän asian elämästään.  Ne ovatkin kirjoittamisen, julkaisemisen ja etenkin lukemisen arvoisia. 

Toinen asia mikä mietityttää on, millainen on hyvä vanhuus. Omia vanhempiani hoitaessa olen ajatellut, että he ovat tämän yhteiskunnan "kehäraakkeja".  Kunnioitus vanhenemista, rauhallista ja miellyttävää köpöstelyelämää kohtaan  puuttuu. Vanhuutta ei saisi edes ajatella.  Puhuminen työkavereiden eläkkeelle jäämisestäkin on useasti  tabu. Miksihän? Eläkkeellähän pitäisi olla huikea mahdollisuus tehdä kaikki ne asiat, jotka on jäänyt tekemättä tai kokeilematta. Toimeentulo pitäisi olla eläkkeelläkin turvattu. Sitähän tämä yhteiskunta, joka arvostaa vain työikäisiä, ei välttämättä anna. Jos eläkkeellejääminen on vaikeaa, pitäisi olla jokin tukiryhmä, joka kertoisi mahdollisuuksista saada vaikkapa uusia ihmissuhteita. Ihmissuhteiden takiahan monet viihtyvät työssään haluamatta jäädä eläkkeelle ja antaa sijaa nuorille aloittaa työuraansa.

Mökkihöppänällä kyllä aika kuluu. On niin paljon asioita joita arvostan, ihmettelen ja haluaisin kokeilla. Ja näköjään sitä pystyy kaikenlaiseen työpäivän jälkeenkin. Mökkihöppänä elää  päivän kerrallaan.

LUMITUISKU KIITÄÄ PITKIN JÄRVENPINTAA

KYNTTILÄT

 Ja saanko esitellä, mökkihöppänän uusimman ystävän.. Suloinen, pieni ja vallaton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti