Paistetut lanttukuutiot
3 rkl voita
1 1/2 litraa lanttukuutioita
2 - 3 rkl siirappia tai sokeria
(hiukan kiehuvaa vettä)
suolaa
Lantut kuoritaan ja kuutioidaan. Tee suht samansuuruisia palasia, kypsyvät siten samassa tahdissa.
Paistinpannulla voissa ruskistetaan lanttukuutiot, käytä pientä lämpöä aluksi niin kypsyvät mukavasti.
Laita kuutioiden päälle siirappia tai jos sitä ei ole niin sokeria, ruokosokerikin käy hyvin.
Laita kansi päälle ja anna hautua. Lisää sitä ennen tilkka vettä, niin eivät kuivahda liikaa. Vettä ei saa kuitenkaan laittaa kuin pieni tilkka.
Kuorrutetut porkkanat
6 - 9 dl vettä
1/2- 3/4 kg porkkanoita
(mielellään samansuuruisia)
Suolaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
Koristeeksi: persiljaaRaa'at porkkanat laitetaan kiehuvaan veteen. Keitetään pienellä lämmöllä kypsiksi. Kaada vesi pois.
Lisää voi ja sokeri, ravista kasaria niin, että porkkanat "kuorruttuvat" . Laita vadille ja koristele persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti