tiistai 6. joulukuuta 2011

Elämän leppoistaminen osa II,


Mitkä on ne merkit, kun kulkee ylikierroksilla? Millainen ylikierros on hyvää ja mikä huonoa? Koenko stressiä jatkuvasti vai hetkittäin? Mitkä ovat asiat joita arvostan? On olemassa hyvää ja huonoa stressiä. Ja kun huono stressi valtaa pikkuhiljaa koko sisimmän, voi matka olla raskas kulkea. Näitä asioita pitäisi pohtia siinä missä pitkäaikaisen stressin aiheuttamia seurauksiakin, unettomuutta, kapeutunutta ajatusmaailmaa, päänsärkyä tai sitä, että sydän tuntuu lyövän liian lujaa. Sanotaan, että on olemassa kiltin tytön syndrooma. Uskonpa kuitenkin, että on olemassa paljon kilttejä miehiä, jotka kärsivät samasta ongelmasta. He ovat henkilöitä, jotka eivät osaa sanoa ei. He haluavat miellyttämisellä hyväksyntää. Työpaikoilla ja yleensä ihmisten kesken sosiaalisessa kanssakäymisessä on miellyttämiselle oltava ”vastakappale”. Nämä vastakappaleet ovat yhtä hukassa kuin ne, joilla miellyttämisen taito on kasvanut yli normaalin.

Miten vähän ihmiset tuntevatkaan kaikkein tärkeintä eli itseään. Tee asioita, jotka tuntuvat hyvältä. Kulje luonnossa, joogaa, liiku, maalaa, soita tai laula, mutta tee jotain sellaista, missä ei ole ajanmittausta tai kilometrimittaria. Voit samalla tutustua sellaiseen, joka tietää ja taitaa monenlaisia asioita - sisimpääsi. Nauti myös hiljaisuudesta. Pistä televisio kiinni, musiikki pois ja kuuntele itseäsi sekä fyysisesti että henkisesti. Mihin suuntaan olet kulkemassa?

Työpaikka ei siis mittaa sinua ihmisenä. Työ ja työnsisältö sen sijaan voi olla tärkeää. Ainakin taloudelliset realiteetit on myönnettävä. Sen sijaan mitä tavoitellaan rahalla, on ihan toinen juttu. Kun tunnen itseni, hyväksyn erilaisuutta ja erilaisia mielipiteitä sosiaalisessa ympäristössäni. Kukaan ei enää ole ”uhka”. Vaikka kieltämättä voit ehkä kohdata kateutta ja ärtymystä  sen vuoksi että olet tasapainoinen ja onnellinen. On vain muistettava se, että se on heidän ongelmansa. Ei sinun. Älä siis jää kiireen koukkuun. Kun löydät sisäiset voimavarasi, voit löytää elämääsi uutta potkua. Henkilökohtaisesti olen saanut ja voinut itsetuntemuksen myötä opetella uutta ja erilaista. Monista haaveistani on tullut totta. Olen saanut avata uusia ovia – ensimmäinen ovi oli raskain, seuraavat ovet ovat muuttuneet aina vain värikkäimmiksi. Ja ehkä oman unelmani toteuttaminen ja uuden oven avaaminen voi tuoda taloudellistakin hyvääkin... Ennen mieleni asui pienessä mökissä, nyt ajatukseni asustavat jo suuremmassa talossa.

 JÄISET RANTAPUUT

 JOULUINEN LYHTY - VALOA SAUNAPOLULLE


 JÄISET PUOLUKANVARVUT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti