sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Järvi jäätyy ja hiljenee

Tänään on ensimmäinen talvinen päivä. Auringonvalo käväisee taivaanrannassa keskipäivän aikaan. Järvi on jäätymässä. Pian se hiljenee eikä aaltojen pauhua kuulu. Talvella kuuluu vain talitinttien viserrys ja kylmän puhurituulen ujellus pitkin valkoista järvenjäätä. Onneksi on paljon puuta liiterissä! Me mökkeillään kesällä ja talvella. Kesäisin vietetään aikaa ulkona ja talvella voi tehdä puhdetöitä. Mitä ne sitten liekään? Mökkihöppänä kirjoittelee, opettelee kameran saloja (välillä aika mystinen härveli), askartelee, vähän maalaa ja ukkokulta  laittaa hyvää ruokaa. Eilen oli aurajuustopunajuuria ja kermaista lohta - purjoa säästelemättä. Siihen hiukan salaattia - nam. Valitettavasti ei voi syödä niin paljon kuin haluaisi. Muuten menee vaateosasto uusiksi talven edistyessä. 

Tiesittekös, että 1600 ja 1700 luvulla joulukuun nimi oli talvikuu! Mökkihöppänä odottaa talvikuuta, silloin vietetään lapsenlapseni syntymäpäivää, ollaan joulumessuilla ja pikkuhiljaa valmistellaan joulua. Tänä vuonna joulu onkin Joulu, koska tiedän, että pienellä pojalla syttyy silmiin joulutähdet hänen ihmetellessä piparimuotteja ja lahjakääröjä. Samalla hän sytyttää joulutähdet aikuistenkin silmiin!
Järvenaalto jäätyy

Vaaleanpunainen heijastus jäähileissä

Viimeinen auringonkajo

Aalto odottaa sulamista


Metsän eläin?5 kommenttia:

 1. Aivan upeita kuvia...kiitos kun jaoit ne kanssamme :)

  Ja tuo ruoka, nams, vaikka juuri on syönyt mahansa täyteen rupesi vatsassa kurnimaan kun luin tuota lohi- aurajuustopunajuuri -juttuasi....

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tänään taitaa olla puuropäivä... Mökkihöppänä Pirkko

  VastaaPoista
 3. Lumi ja jää ovat kauniita katsella kun itse on sisällä lämpimässä!

  VastaaPoista