perjantai 5. huhtikuuta 2013

Jääpuikkoja ja kevään odottelua

Kevät ei vielä ole saapunut tänne niemenkärkeen. Venevajan seinustalla roikkui tosi isoja jääpuikkoja. Rantapenkereellä on sentään jo hiukan hiekkaa näkyvissä. Mökkihöperöillä on kuitenkin hommaa kylmästä keväästä huolimatta. Mökkikeittiö on tyhjennetty (siis isot laatikot kaikkea tavaraa, huh huh..) Keittiön kaapistojen ovet on irrotettu ja odottavat hiontaa. Kun vielä löytäisi kivat vetimet jostakin... Ajateltiin maalata ovet kuultavalla himmeällä lakalla vaalean harmaaksi. Joskin maaliliikkeestä kerrottiin, että kannattaa kokeilla ja ohentaa reippaasti. Siten löytyy parhaiten oma sopiva sävy. Eihän nämä projektit mökkikeittiöön lopu. Mökin nurkalla odottaa uusi puucee rakentamista.

Huomenna kuitenkin on rakennettava ensin tärkeimmät rakennelmat eli linnunpöntöt. Tehdään ainakin kolme uutta pönttöä ja laitetaan ne paikoilleen odottamaan muuttolintuja. Ehkäpä uusi kesäkoti kelpaa myös talitiaisille. Västäräkki on pesinyt viime kesinä uskollisesti saunan katonrajaan. Västäräkit eivät suostukaan linnunpöntön asukkaaksi vaan tekevät pesänsä ihan itse.

Tekemistä siis riittää ja se kuuluukin mökkielämään. Joskus taas voi istua rantapenkereellä pitkät tovit  ja ihmetellä taivaansineä. Taitaa sekin kuulua mökkielämään parhaimmillaan..

Jääpuikko kuin  linnun siipi

Jäinen heijasstus

Jänisten taukopaikka

Ranta sulaa sittenkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti