sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Mökkihöppänän suklaakakku

Mökkihöppänä on viettänyt pakkaspäivää sisätiloissa. Ulkona mittarin mukaan paukkuu pakkasta 30 asteen verran ja tuuli tulee suoraan Siperiasta. Silloin on hyvä tehdä kesällä kerätyistä marjoista soppaa ja päiväkahville hyvää mökkihöppänän suklaakakkua. Tämä on ollut jo vuosikymmenien verran meidän perheen suosikki, joten jaettakoon ohje nyt muillekin innokkaille "pakkas"leipureille.

MÖKKIHÖPPÄNÄN SUKLAAKAKKU

1 DL KAAKAOTA
2+ 1/4 DL MAITOA
1+ 1/4 DL SOKERIA

Sekoita kaakao, maito ja sokeri. Laita kattilaan, kiehauta seos varovasti ja anna jäähtyä.

125 MARGARIINIA TAI VOITA
1 + 1/2 DL SOKERIA
2 MUNAA
1 + 1/2 RKL VANILLIINISOKERIA
3+ 1/2 DL VEHNÄJAUHOJA
1 + 1/2 DL LEIVINJAUHETTA

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat ja vanilliinisokeri. Sekoita leivinhauje jauhoihin ja lisää se taikinaan vuorotellen jäähdytetyn suklaaseoksen kanssa. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. 175 asteisessa uunissa.

Tähän kakkuun vaikuttaa käyttämäsi kakkumuotti uunissaoloaikaan. Jos laitat pyöreään isoon perinteiseen kuivakakkumuottiin saa se olla uunissa tunnin verran. Sen sijaan jos laitat kuivakakun vaikka muottiin, jolla teet täytekakkuakin, saa kakun ottaa uunista hiukan aikaisemmin.  Kokeillen pääsee hyvään lopputulokseen.

Vinkki: kuorruta kakku mokkapalojen kuorrutteella.  Koristeeksi kakun reunalle voi
laittaa vaikka viinirypäleitä tai muuta hedelmäpalaa. Niin hyvää!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti