MUSTAHERUKKAKAKKU KRUUNAA SYKSYISEN PÄIVÄN RAIKKALLA MAULLAAN.
- 1 pkt Ruis Digestive –keksejä
- 75 g margariinia
- 250 g pehmeää maitorahkaa
- 400 g turkkilaista jugurttia
- 3 tl Berryfect –mustaherukkajauhetta (suomalainen luomutuote)
- 0,75 dl luomusokeria tai intiaanisokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeroimatonta mustaherukkamehua
- 6 liivatetta
- 1,5 dl sokeroimatonta mustaherukkamehua
- 0,5 dl vettä
- 0,25 dl luomusokeria tai intiaanisokeria
- 3 liivatetta
Hienonna keksit ja sekoita muruseokseen sulatettu margariini. Painele seos tiiviisti irtoreunaisen kakkupohjan reunalle.
Vatkaa rahka, jugurtti, sokerit ja mustaherukkajauhe sekaisin. Seuraavaksi liota liivatteita ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kuumaan mustaherukkamehuun. Sekoita liivatejauhemehu ohuena nauhana täytteeseen. Kaada seos kakkupohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin.
Tee parin tunnin päästä kiille. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita sokeri mehuun. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää se mehuun. Valuta kiille varovaisesti lusikalla kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia. Herkuttele ja nauti!
Ohje lainattu Berryfectin sivustolta.
Ohje lainattu Berryfectin sivustolta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti