torstai 13. helmikuuta 2014

Mökkihöppänän matka Vietnamiin 2014

Mökkihöppänä kävi pitkällä matkalla maapallon toisella puolella Vietnamissa. Takaisin tultaessa reppu on täynnä mukavia muistoja ja kokemuksia ihan erilaisesta kulttuurista. Ensin matkustettiin HCMC eli Ho Chi Min Cityyn  (entinen Saigon). Kaupungissa on noin 8 miljoonaa asukasta ja mökkihöppänän pää oli ihan sekaisin. Liikenne oli täysin vallatonta. Kadun ylittäminen oli - miten sen nyt kuvailisin -  mielenkiintoinen kokemus. Skoottereita oli tuhansia, autot ajoivat hulvattomasti vastaantulijan kaistalla tai liikenneympyrässä kiersivät ihan väärään suuntaan. Mökkihöppänä tunsi olevansa kesäisessä isossa muurahaispesässä. Suomen rauhaan ja sääntöihin tottuneen täytyi hiukan sopeutua. Reissaamisessa on kuitenkin aina muistettava, että maassa maan tavalla. Hotellin takapihalla sotaveteraanit, naiset ja miehet pitivät kirpputoria tai myivät hedelmiä. Elinolosuhteet eivät tainneet olla parhaat mahdolliset kenelläkään heistä. Saigon  kohisi ympärilläni skoottereiden tööttäyksineen, torineen ja ihmisineen. Väestö on noin keski-iältään 27 vuotiaita, ja väestön määrä kasvaa. Asukkaita on jo noin 80 miljoonaa ja maa on melkein Suomen kokoinen. Itsepalveluun tottuneena suomalaisena oli ihan outoa, kun vietnamilaiset huolehtivat niin hyvin hotellissa ja ruokapaikoissa asiakkaistaan. Ruoka oli hyvää ja hedelmät tuoreen herkullisia.

Keskustan eräs pääkatu oli täynnä toinen toistaan upeampia kukka-asetelmia. Kiinalainen vuosi oli vaihtumassa hevosen vuoteen, joten kevään juhla TET oli alkamassa. Tet juhlan aikaan vietnamilaiset haluavat olla oman perheensä luona asuivatpa he sitten missä päin maailmaa tahansa. Vietnamilaiset olivat pukeutuneet parhaimpiinsa ja kävelivät pitkin katua perheineen ottamassa kuvia perheestään.

Mökkihöppänä käveli ukkokultansa kanssa ympäriinsä ja tunsi olevansa niin mitättömän pieni keikkuessaan pää alaspäin maapallon toisella puolella... 


Hevonen
Syntymävuosi
1942 1954 1966 1978 1990 2014
Hevosen persoona on hauska ja viehättävä vähän houkuttelevakin. Hevosen vuonna syntyneet rakastavat sosiaalisuutta ja tykkäävät olla tekemisissä ihmisten kanssa sekä olla huomion keskipisteenä - ja voivat olla myös egoistisia, äkkipikaisia ja kärsimättömiäkin. Hevonen on luonteeltaan on huomaavainen ja suojeleva.
Myönteiset piirteet: Hauska, sosiaalinen ja kiinnostunut eri asioista, vakuuttava, pitää sivystyneisyydestä, ja hänellä on hyvä työmoraali
Kielteiset piirteet: Itsekäs, häikäilemätön, ei kuuntele neuvoja, tykkää pitää narut vain  omissa käsissään.

tarina jatkuu....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti