keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Wanhat leikit

Nyt  on niin pimeää että voi muistella... Muistattekos joitakin leikkejä, joita lapsena leikittiin? Talvella lumikasan päällä oltiin kukkulan kuningasta. Ulkovaatteet oli aika märät, kun äiti niitä ripusteli kuivumaan. Eivätkä  ne kuivaneet niin nopeasti kuin nykyisin!  Lapaset olivat valkoiset kuin kaksi lumipalloa ja housun lahkeet painavat.. Koulun pihalla joskus leikittiin peiliä,  hypättiin vistiä ja juostiin tervapataa. Olikohan jonkun leikin nimi valokuvaaja?  Ainakin ne oli sellaisia leikkejä, joita leikittiin koko pihan  lasten kanssa. Omat lapset  leikki lamppuskaa pimeässä. Opetin heille myös kymmentä tikkua laudalla ja hauskaa heillä tuntui olevan. Iloiset äänet ainakin  kuuluivat lähimetsikössä. Valtava nälkä kun ilta koitti! Yhdessä kuitenkin leikittiin ja se oli  hurjan mukavaa. Joku voitti ja joku hävisi, muttei sillä ollut merkitystä. Onko teilläkin niin pimeää, että muistatte?


Vanha Tilley


Unilammas

Ihana kynttilähetki

1 kommentti:

  1. Kiitos - tuli elävästi lapsuus mieleen kirjoituksestasi.
    Kukkulan kuningasta, polttopalloa, kirkonrottaa, kymmenen tikkua laudalla, kummitusta pimeällä pelattiin taskulamppujen kera ja tietty luisteltiin, pulkkailtiin ja oltiin lumisotasilla.

    Nyt saan elää aikaa oman poikani kanssa - pelejä pelaavat koulussa ja kotona yritetään jotain kivaa aina kehitellä yhdessä. Toivotaan, että hänkin vaipuu yhtä ihaniin muisteloihin kuin minä nyt kun piipahdin tänne.

    Ihanaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista