sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Aallot odottavat jääpeitettä

Lokakuun kylmät yöt saavuttavat aallot, jotka  valuvat yhä jähmeämmin pitkin järven selkää. Järvi odottaa jääriitettä ja pian alati paksunevaa jääkerrosta. Nuorempana asuin lähellä lampea. Kun lammessa on tarpeeksi paksu jää, lähdettiin luistelemaan. Olihan hieno tunne liukua pitkin ja poikin rantaa. Tänä vuonna mökkihöppänä aikoo luistella pitkästä aikaa. Voi olla että mökkihöppänän takalisto on sen jälkeen tosi kipeä, mutta kokeiltava on. Hienot valkoiset luistimet odottaa komerossa liukumista jään liukkaalla pinnalla tasapainoa hakien.

Mökkihöppänän liiteri on täynnä kuivaa koivupilkettä. Rantasaunaan kiukaan alle tulta, vettä saaviin ja odottamaan  lämmön nousemista kiuasmittarissa. Hiljalleen sihisevää kiuasta, pehmeitä löylyjä ja vain ajatonta olemista. Kietoitumista pehmeään pyyhkeeseen puhtaan höyryävänä. Se on mökkihöppänän mielenrauhaa parhaimmillaan.

Jähmeät aallot rantautuvat

Koivupilkkeet järjestyksessä

Ensimmäinen jää rannassa

Mökkihöperön iloisen punainen pyyhe

Lasten pyyhe

Mökkihöperön lilan ja hopean värinen pyyhe

1 kommentti:

  1. Minä tässä ihmettelen sitä, kun blogiini ei päivity sinun blogisi uudet tekstit. Tarkoitan sivun oikeassa reunassa olevaa listaa blogeista, joita luen. Mökkihöppänä-blogi on aina viimeisenä listalla, vaikka olet kirjoittanut uusia postauksia. Blogit liikkuvat siinä järjestyksessä listalla, kenellä on uusin postaus. En tiedä onko vika minun blogini asetuksissa vai missä. No pääsen kuitenkin tänne lueskelemaan :)

    VastaaPoista