lauantai 16. huhtikuuta 2016

Linnunpönttöjä ja uupunut menninkäinenKirpputorilöytö

Mökin akka ja ukko

 

Puuteline

 
Uudet asukkaat muuttivat mökkihöppänän pihapiiriin. Osallistuttiin miljoona linnunpönttöä -tempaukseen. Lintujen touhuja on kiva seurata ikkunasta. Telkän pönttökin löytyi rantapusikosta. Telkkä lentääkin vauhdilla pesäpönttöön.
Mökkihöppänä(t) ovat aloitelleet taas mökin remonttisuunnittelua. Uudet kaiteet yläkertaan, parvekkeelle laitetaan lasit, mökin lattia maalattaisiin harmaaksi. Maalausta ja saunaremonttiakin tiedossa. Saunaremontti on siitä hankala, ettei sauna ole pitkään aikaan sitten käytössä. Peseytymiseen täytyy kehittää jotain väliaikaratkaisua. Päivän touhuamisen jälkeen mökkihöppänän ei tarvitse unta odotella. Ukkokulta sanoo, ettei mökkihöppänän pää ennätä tyynyyn kun jo nukkumatti on tullut. Hiukan epäilen tuota tarinaa..
 
Mutta onhan noita nukkuvia kivimenninkäisiäkin olemassa. Menninkäinen istuu nojatuolissaan ja miettii maailman menoa. Lohkaresaappaat ovat olleet raskaat ja lepo tulee tarpeeseen. Sammaleinen takki lämmittää ilta-auringossa ja silmät painuu väkisinkin umpeen. Aamuhämärässä menninkäinen puistelee enimmät havut ja kävyt ympäriltään ja tassuttelee pitkin rantamännikköä. Jos kuulet joskus raskaat askeleet vanhan ikimetsän siimeksestä, mutta et näe kuin vanhan, sammaleisen kiven, olet onnekas. Siinä kivimenninkäinen nukkuu harmaan kepeää luonnonunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti